Groene salade met Quinoa
Deze groene salade met quinoa is een supersnelle en gezonde salade. Ideaal als gezonde lunch, maar ook zeker zeer geschikt als gezonde avondmaaltijd.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gram quinoa
- 150 gram veldsla
- 1 komkommer, in stukjes
- 1 avocado, het vruchtvlees
- 40 gram alfalfa
- 2 eetlepels sesamzaad
- 2 eetlepels sesamolie
- 1 theelepel agavesiroop
- Zout
Voor deze groene salade start je met de quinoa. Zoals aangegeven, is er ook quinoa die iets langer moet koken, waardoor je dit gerecht niet redt binnen de 15 minuten. Kijk dus even goed op de verpakking, hoe je de quinoa die jij hebt gekocht het beste kunt koken.
Doe de veldsla in een grote kom of pan. Het is de bedoeling dat je de gehele salade straks nog even goed kunt husselen.
Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Snijd de twee helften daarna nogmaals doormidden. Snijd die vier lange stukken vervolgens in dunne plakken. Voeg de komkommer toe aan de veldsla.
Snijd de avocado doormidden. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in de schil zowel in de lengte, als in de breedte. Lepel vervolgens het vruchtvlees uit de schil. Op deze manier heb je de avocado gelijk in blokjes. Zet deze apart.
Maak nu de dressing door de twee eetlepels sesamzaad, de eetlepels sesamolie en de theelepel agavesiroop goed te mengen. Breng de dressing op smaak met wat zout.
Voeg vervolgens de quinoa en de dressing toe aan de veldsla met de komkommer. Hussel het geheel goed door en verdeel dit over de borden.
Garneer het gerecht met de alfalfa en leg daar bovenop de blokjes avocado.
Eet smakelijk!
- Leuk bericht? Deel het met je vrienden!