Bloemkool nasi
Bloemkool is een veelzijdige groente. Gepureerd is het een prima alternatief voor aardappelpuree, mocht je zo’n persoon zijn die aardappelpuree eet. En ook kun je bloemkool roosteren tot een soort chips. Best knap, aangezien bloemkool voor maar liefst 92% uit water bestaat.
Maar goed, je kunt bloemkool heel goed raspen en gebruiken als alternatief voor rijst. Waarom? Omdat het verrassend lekker is, en ook nog eens veel gemakkelijker om klaar te maken én caloriearmer. Veel caloriearmer.
Ingredienten
Voor de nasi:
- kokosolie
- 150 gram bloemkool
- 50 gram doperwten
- 50 gram prei
- 1 kleine rode ui
- 100 gram kalkoenspek (in het schap in de Albert Heijn bij de spekblokjes)
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel sojasaus
Voor de satésaus:
- 1 eetlepel amandelpasta (pindakaas mag ook)
- 150 ml kokosmelk
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 teen knoflook geraspt
Bereidingswijze
Bak in een wokpan met olijfolie de in stukjes gesneden ui en prei aan.
Voeg de kalkoenspek toe.
Doe ondertussen in een steelpan de amandelpasta, kokosmelk, knoflook, sojasaus en sambal.
Beide pannen goed doorroeren.
Pak pan nummer 3 en bak twee eieren.
Rasp de bloemkool met een grove rasp.
Voeg de kerrie, sambal en sojasaus toe aan wokpan en hussel snel door.
Voeg de bloemkool toe aan de wok en roer 30 seconden door.
Opdienen, smullen en de volgende dag nog een keer maken.
- Leuk bericht? Deel het met je vrienden!